Lallemand CBC-1 Refermentering

CBC-1 Brukes ofte på grunn av sine refermenterings egenskaper, og er anbefalt å bruke til cask og flaskekarbonering. CBC-1 re-fermenterer øl med alkoholstyrke opp til 12-14% ABV, og har høy toleranse for trykk. Den skaper ikke smaker noe som gjør at man bevarer smaken til primærgjæren.

Gjæret flokkulerer tett, og legger seg som en matte på slutten av gjæringsprossesen. CBC-1 kan også brukes som primærgjær i «Champagne-lignende øl» og frukt-øl. CBC-1 tåler temperaturer mellom 15° til 25°C.

Mikrobiologiske egenskaper: Klassifisert som Saccharomyces cerevisiae

Bryggeegenskaper:
CBC-1 er best brukt til flaskekarbonering/natur-karbonering på fat – der sukkertyper som glukose brukes.
Er en rask og robust gjærstamme som utgjærer øl med alkoholstyrke opp til 12% ABV.
CBC-1 som primærgjær vil etterlate restsødme siden den ikke spiser maltotriose.
CBC-1 påvirker ikke smaken når det blir brukt til refermentering.